Hallsta Hockey gör sin andra säsong i Division 2
Söndag 26 Juni

Hallstahammars Hockeyklubb fick under våren 2015 ett mycket positivt besked. Köping HC som spelade i HockeyTvåan fick nämligen en gratisplats i HockeyEttan 2015/2016. Klubben tackade ja till den vilket innebar att det fanns en plats över i HockeyTvåan B Västra. Hallsta Hockey blev tillfrågade om att ta den platsen och det gjorde dom.

En ny utmaning väntade alltså för A-laget. Efter sju raka säsonger i Division 3 skulle man för första gången i klubbens historia spela i HockeyTvåan. Det stod tidigt klart att man skulle ta sig an klassiska Fagersta AIK på hemmais i seriepremiären. Det var många Hallstabor som såg fram i mot att ta del av denna match och det kunde inte blivit en bättre tillställning i hallen. Hallstahammars HK skrev ny historia och vann med 5-4 efter en dramatisk straffläggning. Lagkaptenen Peter Pettersson fixade bonuspoängen åt svarta fåren.
Säsongen i sin helhet var utan tvekan godkänd. Hallsta säkrade fortsatt spel i HockeyTvåan med fem omgångar kvar och slutade fyra i grundserien. Dom kom före lag som Fagersta AIK och Björbo IF. Väl i Playoff 1 var det slut på bensinen och Skedvi/Säter vann med 2-0 i matcher.

Nu väntar en ny och spännande säsong för Hallsta Hockey. Sportchef Mathias Karlsson har inte legat på latsidan när det gäller lagbygget. Just nu har HHK tre målvakter, 10 backar (varav tre har try-out) och 12 forwards på kontrakt. Bland annat har backen Niklas Blom som är född i Hallstahammar valt att vända hem efter några säsonger i Surahammar. Dessutom kommer Gotlandsduon Gustav Hedin och Daniel Blomqvist ansluta från Sudrets HC.
Nu ska försäsongsträningen avverkas innan det är dags för säsongens första träningsmatch. Hoppas vi ses i hallen till hösten/vintern!

/Oliver Werner
Länk


Hallstahammars Hockeyklubb

Vi på Hallstahammar.nu brinner för vår kommun. Välkommen till en skön atmosfär, där vi gemensamt delar med oss av allt det fantastiska som händer här.

Vår vision är att Hallstahammar.nu ska vara hemsidan för dig i Hallstahammar, Kolbäck och Strömsholm.

Hallstahammar.nu
Olbergavägen 15
734 92 Hallstahammar

 

Copyright © 2010 - 2016 Hallstahammar.nu.
Web: NyWeb